NOVA VODOVODNA MREŽA ZA KUĆE PERIĆA

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović sa saradnicima, obišli su prethodne sedmice nekoliko lokacija u podgoričkom naselju Konik na kojima gradska uprava realizuje vrijedne projekte.


Gradonačelnik je prilikom obilaska iskazao zadovoljstvo što je dio Konika, odnosno Kuće Perića, nakon višedecenijskog trajanja, riješen problem vodosnabdijevanja ovog dijela grada. „Podsjetiću da je naše privredno Društvo „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. izgradilo vodovodnu mrežu, a zatim i pumpnu stanicu što je omogućilo uredno snabdijevanje vodom 35 domaćinstava“ istakao je Gradonačelnik Vuković.


Pored primarne mreže koja je izvedena u dužini od oko 400m, izvedena je i sekundarna u četiri kraka u ukupnoj dužini od oko 600m. Pored navedenih radova, za funkcionisanje mreže neophodno je bilo izgraditi pumpnu stanicu koja obezbjeđuje dovoljne količine vode za domaćinstva koja su na višim kotama.


Investiciona vrijednost projekta koja uključuje cjevovod, čvorove i objekat pumpne stanice iznosi oko 40.000€, dok je izvođač radova na ovom projektu je bio “Vodovod i kanalizacija” d.o.o.