RIJEŠENO PITANJE VODOSNABDIJEVANJA ZA 350 DOMAĆINSTAVA NA PODRUČJU LJEŠANSKE NAHIJE

Gradsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“  d.o.o u prethodne četiri godine,  uložilo je značajna sredstva u iznosu od 1,35 miliona eura  za unapređenje vodovodne infrastrukture na području Lješanske nahije. 


Zahvaljujući predanom radu ekipa Vodovoda i kanalizacije,  rekonstruisana je vodovodna mreža u dužinu od preko 27 km, a time su adekvatno vodosnabdijevanje dobila sela  Bigor, Brežine, Gornje i Donje Liješnje, Goljemadi i Podstrana. Vrijednost ovih radova iznosila je 600.000 eura. 


Za potrebe Gornje i Donje Lješanske nahije, izgrađen je primarni cjevovod „Kaluđerovo oko“- Kamenica, čime je obuhvaćena i dionica Stanisaljići-Gradac. Primarni cjevovodi su izvedeni u dužini od 7km, a vrijednost radova iznosila je 374.000€. Osim toga, realizovane su aktivnosti na izgradnji rezervoarskog prostora Kažića glavica zapremine 250m³, u vrijednosti od 161.000€. 


U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od 3,5 km, na području Gornjih Kokota, kao i instalaterski radovi na cjevovodu Kaluđerovo oko, dok su radovi na izgradnji prekidne komore u selu Goljemadi u završnoj fazi.


Uporedo sa navedenim aktivnostima, u pripremi je realizacija hidrotehničkih radova na opremanju zatvaračnice rezervoara Kažića glavica i cjevovoda „Kaluđerovo oko“ – Kamenica, vrijednosti 50.000€. 


Realizacijom pomenutih aktivnosti rekonstruisano je 85% cjelokupne vodovodne mreže na području Lješanske nahije, čime je riješeno pitanje vodosnadbijevanja za 350 domaćinstava.Kadrovi radova na rekonstrukciji vodovodne mreže