Obavještenje za javnost


U cilju kvalitetnog funkcionisanja sistema i obezbjeđivanja dovoljnih količina vode za sve potrošače i u periodu ljetnjih mjeseci, DOO “Vodovod i kanalizacija” podsjeća sve građane da je u toku javna “Kampanja nelegalnih i neregistrovanih potrošača”.


  • Na osnovu dobrog odziva potrošača, podsjećamo sve građane koji su se samoinicijativno, bez saglasnosti priključili na vodovodnu mrežu, odnosno koriste vodu iz vodovodnog sistema nelegalnim priključenjem, da kampanja traje do 31. jula i da se mogu prijaviti u DOO „Vodovod i kanalizacija“, u ulici Zetskih vladara bb, radi evidentiranja i registracije u bazi potrošača ovog Društva.
  • Prema potrošačima koji se prijave u navedenom periodu DOO „Vodovod i kanalizacija“ neće pokretati tužbu za neovlašćeno priključenje i pričinjenu štetu.

Kontakt telefoni:  020-440-388 i 067-349-605 ( korisnički servis-dežurna služba).


  • Takođe apelujemo na sve potrošače koji su  pored registrovanog vodomjera izvršili paralelno i nasilno priključenje direktno na našu vodovodnu mrežu, čija djela su kvalifikovana kao krivična djela krađe, samovlašća, oštećenja javne stvari i ugrožavanje zdravlja neispitanim priključcima, da iste trajno uklone u roku od 3 dana od trenutka objavljivanja ovog saopštenja.

Na osnovu dosadašnjih anonimnih prijava, svejedoci smo da proteklih dana često, a prvenstveno na seoskom području, upravo kao posledica nelegalne i neracionalne potrošnje, dolazi do smanjenja pritiska ili prekida u vodosnabdijevanju.


Stručne ekipe DOO “Vodovod i kanalizacija” sprovode pojačane mjere i terenske kontrole u cilju suzbijanja svih vidova nelegalnog korišćenja vode iz vodovodnog sistema,(nelegalnih priključaka i neovlašćenog/nasilnog priključenja-krađe vode) te stoga apelujemo na sve nelegalne korisnike javnog vodovodnog sistema da budu odgovorni kako bi se izbjeglo pokretanje krivičnog postupka za navedeno krivično djelo .


Takođe, podsjećamo naše potrošače da je voda iz gradskog vodovoda namijenjena prvenstveno za piće, pripremanje hrane i održavanje osnovnih higijenskih potreba, te vas sve molimo i podsjećamo na racionalno korišćenje vode kao najvrjednijeg prirodnog resursa.


Nelegalno i nasilno priključenje na vodovodnu mrežu građani mogu prijaviti na broj telefona  067-320-692.

Napominjemo da će prijave biti anonimne.