POSTAVLJEN TREĆI SEGMENT KONSTRUKCIJE PJEŠAČKOG CJEVOVODNOG MOSTA

Dvije obale Morače premošćene su 7. februara postavljanjem trećeg segmenta pješačkog cjevovodnog mosta koji se radi u okviru Projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda Podgorice, kako bi se povezalo staro i novo postrojenje.


Postavljanje posljednjeg  segmenta mosta dugog 43 metra, kojim su spojene dvije obale Morače, predstavljalo je tehnički i vremenski najzahtjevniji dio. Preostali su radovi na gornjoj ploči mosta, kao i radovi na instalacijama. 


Pješački cjevovodni most na Morači, ukupne dužine od oko 125 metara, služiće za prenos hidrotehničke instalacije sa desne na lijevu obalu rijeke, tj. za sprovođenje infrastrukturnih cjevovoda – dva kanalizaciona kolektora (DN1000) i čelične vodovodne cijevi (DN800).

Na gornjoj ploči biće centralno pozicionirana pješačka staza široka 3.2 metra, kao i dvije bočne biciklističke staze širine od po 1 metar. Most će biti opremljen odgovarajućom urbanom infrastrukturom, funkcionalnom i dekorativnom rasvjetom, sistemom za odvodnjavanje, a biće prilagođen i osobama sa invaliditetom.


Rok za završetak je septembar tekuće godine. Radove na ovom dijelu projekta izgradnje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u vrijednosti od 1.9 miliona eura izvodi kompanija „Bemax“.


Više podataka o projektu kao i kontakt informacije za upite građana mogu se naći na zvaničnom sajtu  www.ovpg.me .