Raspisan javni poziv za remont crpne stanice Mareza I

Vodoizvorište Mareza kao najznačajnije vodoizvorište u Glavnom gradu, snabdijeva preko 60% građana Podgorice. Sa ovog vodoizvorišta voda se prema građanima potiskuje sa crpne stanice Mareza 1 i Mareza 2. Krajem 2020.godine izvršen je remont crpne stanice Mareza 2, najvećeg objekta u sistemu vodosnabdijevanja Glavnog grada pri čemu su remontovana 4 pumpna agregata ukupne snage 1,6MW, dok je vrijednost radova bila 160.000€.


Na red je došao ništa manje značajan objekat crpne stanice stanice Mareza 1, ukupne snage 700KW. Tokom 2023. godine planiran je redovan remont mašinske opreme, odnosno remont 5 pumpnih agregata, od čega 3 pumpna agregata vrše snabdijevanje vodom građane Podgorice, dok su 2 pumpna agregata u funkciji vodosnabdijevanja stanovnika Danilovgrada. Postojeći pumpni agregati su proizvedeni od strane kompanije KSB, u neprekidnom su radu od 2016.godine sa određenih 20 000-30 000 radnih sati. Namjera je da se remont opreme izvrši sa originalnim djelovima i ovlašćenim servisom, kako bi u narednih 5 godina obezbijedili nesmetano funkscionisanje ove pumpne stanice i produžili radni vijek pumpnih agregata.


Sa tim ciljem preduzeće je raspisalo javni poziv za izbor izvođača koji će u narednom periodu servisirati navedne pumpne agregate. Procijenjena vrijednost radova iznosi 160.000€ sa PDV-om, dok je rok za nabavku rezervnih djelova i izvođenje radova 150 kalendarskih dana. Cilj je da crpna stanica Mareza 1 u potpunosti bude remontovana i u punoj funkciji prije ljetnje sezone.