Stambeno pitanje riješile 82 porodice zapošljenih u VIK PG DOO

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid, uručili su danas ključeve zapošljenima u ovom gradskom preduzeću koji su pod povoljnim uslovima riješili stambeno pitanje. Poštujući sve mjere i preporuke NKT koje su nasnazi, njih pet od ukupno 82 dobitnika su prisustvovali ovom događaju.


„ Zahvaljujući partnerstvu Glavnog grada i privrednog društva Vodovod i kanalizacija, danas predajemo na upotrebu ovaj moderni objekat kolektivnog stanovanja i na taj način 82 familije naših kolega iz ovog privrednog društva će riješiti stambeno pitanje po izuzetno povoljnim uslovima”, istakao je Gradonačelnik dodajući da je ova investicija ukupno premašila tri miliona eura i da su svi radovi izvedeni u za to predviđenom roku.


„Izuzetno sam ponosan na činjenicu, da je kao i mnogo puta do sada, a to će biti praksa i u narednom periodu, Glavni grad pokazao da brine o svojim zapošljenima, u konkretnom slučaju kroz ustupanje parcele i oslobađanje investitora obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje koje je Glavni grad podržao sa cca 1.200.000 eura”, saopštio je Vuković. On je istakao da gradka uprava na ovaj način želi da se zahvali na kvalitetnom i predanom radu svojim zapošljenima, među kojima ima ljudi koji su nakon dgo godina i decenija konačno riješili stambeno pitanje na kvalitetan način.


„Ovo je izraz zahvalnosti jer svi znamo koliko preduzeće Vodovod i kanalizacija znači za Glavni grad i posebna zahvalnost za ono što ste radili u protekla dva mjeseca u izuzetno teškim uslovima“, zaključio je Vuković i poželio radnicima svaku sreću u daljem radu.


„Zadovoljstvo mi je što danas simbolično obilježavamo rješavanje osnovnog životnog pitanja za 82 radnika preduzeća Vodovod i kanalizacija, odnosno stambenog pitanja. Preduzeće Vodovod i kanalizacija je uz pomoć Glavnog grada počelo da radi na rješavanju ovog pitanja još 2018. godine. Uspjeli smo da uz pomoć Grada stvorimo preduslove za realizaciju ove investicije, a to je oslobađanje od plaćanja zemljišta i komunalnog opremanja u visini od 1,3 miliona eura” istakao je Makrid. On je  naglasio da je objekat je izgrađen po principu „ključ u ruke“ sa izvođačem Roaming Montenegro, veličine 5.100 bruto kvadratnih metara i koštao je oko 3 miliona i 100.000 eura. “Za nas je najvažnije da je obekat urađen u roku i po standardima kvaliteta. Pored ovih aktivnosti, preduzeli smo i druge aktivnosti iz svog domena i sa 150.000 eura finansirali dodatne prateće poslove kako bi cijena kvadrata za zapošljene bila što povoljnija, a  koja iznosi 606 eura i znatno je niža od tržišne cijene stanova u Podgorioci“, saopštio je Makrid, uz želje da radnici Vodovoda i kanalizacije stanove u zdravlju koriste.


Izjavu direktora Makrida možete preuzeti sa sljedećeg linka:

https://youtu.be/joYrxg5dAm8


Izjavu gradonačelnika Vukovića možete preuzeti sa sljedećeg linka:

https://youtu.be/hhC-XuAmtmo 


Pokrivalice sa događaja možete prepreuzeti sa sljedećeg linka:

https://youtu.be/kJ7XcdOZWiQ


Preuzeto sa: podgorica.me